afbeelding van jeugd

Zorgbelang

Zorgbelang vindt het belangrijk dat iedereen, ondanks ziekte, beperking, ouderdom of minder zelfredzaamheid, mee kan blijven doen aan de snel veranderende maatschappij. Om de zorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden, heeft het ministerie van VWS en een groot aantal zorgpartijen afspraken met elkaar gemaakt. In het Integraal Zorgakkoord (IZA) staat onder meer dat inwoners, patiënten, cliënten en inwoners hier actief bij betrokken moeten worden.

Hier leest u daar meer over: Inwonerparticipatie: samenwerken voor toegankelijke en betaalbare Zorg

Verbinden

Hiervoor staan wat ons betreft de mogelijkheden, behoeften en wensen van patiënten, cliënten en burgers centraal, en vinden wij het belangrijk dat het aanbod van zorgaanbieders, zorgfinanciers en overheden hierop aansluit. De regionale Zorgbelangorganisaties zijn de verbindende schakel tussen al deze partijen. Wij geloven in de kracht van het in gesprek zijn én blijven met elkaar. Van het samen kunnen vertalen van ieders mogelijkheden en wensen naar een passend en goed uitvoerbaar zorg- en welzijnsbeleid. Zo werken wij samen met patiënten, cliënten, burgers en landelijke, regionale en lokale partijen aan een gezond en veerkrachtig Nederland

Heeft u vragen over uw zorg?

Heeft u vragen over uw (langdurige) zorg?

Dan kunt u contact opnemen met Adviespunt Zorgbelang: www.adviespuntzorgbelang.nl. De onafhankelijke cliëntondersteuners van het Adviespunt geven advies, informatie en ondersteuning.