Sla navigatie over

 

VWS en Adviespunt Zorgbelang streven naar meer bekendheid onafhankelijke cliŽntondersteuning langdurige zorg

Adviespunt Zorgbelang is een van de partijen met wie staatssecretaris Van Rijn (VWS) nog dit jaar gaat onderzoeken hoe onafhankelijke cliëntondersteuning in de Wet langdurige zorg (Wlz) meer bekendheid krijgt bij cliënten, zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers. Want hoewel het aantal verzoeken om ondersteuning in een jaar tijd is verdubbeld (van 5300 verzoeken in 2015 naar ruim 10.000 in 2016), zijn nog altijd veel mensen niet op de hoogte van het feit dat zij bij een Wlz-indicatie recht hebben op onafhankelijke cliëntondersteuning. ‘En dat moet beter’, vindt Eric Verkaar, directeur bij Zorgbelang. ‘Want door deze onafhankelijke ondersteuning helpen wij patiënten/cliënten bij het krijgen van de juiste zorg.’


6 juli 2017 | Lees verder

Nieuw borstkankercentrum in Friesland: 'ik ben niet alleen gehoord, veel van mijn punten worden nu gerealiseerd'

‘Ik kan wel stellen dat er geen enkel onderdeel is, waar ik als patiënt niet content mee zou kunnen zijn in dit adviesrapport.’ Rian Terveer-Couperus is laaiend enthousiast. De Friese ziekenhuizen hebben aangekondigd de borstkankerzorg anders te gaan organiseren. Terveer was als vertegenwoordiger van Zorgbelang Fryslân lid van de projectgroep en daar had ze een platform waar ze punten kon inbrengen die ze al heel lang wilde bespreken: ‘Eindelijk is het gehoord en niet alleen dat, veel wordt nu ook gerealiseerd!’


6 juli 2017 | Lees verder

Adviespunt langdurige zorg - proef met verruimde openingstijden beŽindigd

De proef met verruimde openingstijden voor het Adviespunt langdurige zorg is beëindigd. Per 1 juni 2017 zijn de onafhankelijke cliëntondersteuners langdurige zorg te bereiken via telefoonnummer 0900 243 81 81 (normaal gesprekstarief). Het Adviespunt langdurige zorg is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur. Of via de website van het Adviespunt Zorgbelang.


29 mei 2017 | Lees verder

Verruiming telefonische bereikbaarheid Adviespunt langdurige zorg

Vanaf 1 maart 2017 zijn de onafhankelijke cliëntondersteuners langdurige zorg van Adviespunt Zorgbelang ook op twee avonden in de week en op zaterdagmorgen bereikbaar.


9 maart 2017 | Lees verder
Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken