Sla navigatie over

Profiel trainer Mijnkwaliteitvanleven.nl

Wil jij meehelpen zichtbaar te maken waar goede zorg ECHT om draait?

Heb jij zin om als trainer betrokken te zijn bij een groot landelijk programma?

 

Ben jij

Enthousiast? Communicatief sterk? Digitaal handig?

Goed in uitleggen? Geduldig? Flexibel inzetbaar?

En heb je ervaring met het geven van trainingen aan groepen?

 

Word trainer bij Mijnkwaliteitvanleven.nl
Op dit moment verandert er veel in de zorg. Wet- en regelgeving verandert. De gemeente krijgt er veel zorgtaken bij. Er wordt een groter beroep gedaan op mensen om langer zelfstandig te blijven wonen en elkaar daarbij te helpen. Maar hoe gaat het met de mensen om wie het draait? Mensen met een beperking, chronische ziekte, ouderen en hun mantelzorgers.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en het Nationaal Ouderenfonds (NOF) werken samen met CSO, Mezzo, Per Saldo en Zorgbelang aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Op de gelijknamige website (vanaf november online) kunnen mensen vragenlijsten invullen en daarmee voor zichzelf in kaart brengen wat voor hen belangrijk is om een zo goed mogelijk leven te leiden.

Mensen komen daarmee sterker te staan om zaken te bespreken die de kwaliteit van hun leven kunnen verhogen en stelt ze in staat de juiste keuzes te maken. Op de site kunnen deelnemers hun eigen situatie en ervaringen vergelijken met die van anderen. Per gemeente wordt zichtbaar hoe burgers hun kwaliteit van leven ervaren. Met het verzamelen van al deze ervaringen maakt Mijnkwaliteitvanleven.nl duidelijk waar goede zorg echt om draait. Deelnemers oefenen invloed uit op hun eigen leven, op elkaars leven én op het beleid.

Het programma werkt samen met een grote groep vrijwilligers. Op den duur wordt dit een groot landelijk netwerk. Vrijwilligers die mensen informeren over het bestaan en belang van de website, mensen ondersteunen of begeleiden bij het beantwoorden van de vragen.

Wij zoeken trainers om deze vrijwilligers te trainen op het gebied van omgang met deelnemers, werken met de website en invullen van vragenlijsten.

 

Wat doe je als trainer?

Als trainer belicht je zowel de sociale kant als de technische kant van het gebruik van de website.

Je traint vrijwilligers:

  • in hun rol om mensen te enthousiasmeren mee te doen aan mijnkwaliteitvanleven.nl
  • in manieren waarop ze mensen kunnen ondersteunen bij het gebruik van de website en het invullen van vragenlijsten (do’s & don’ts)

Als trainer ben je een belangrijke schakel in het programma Mijnkwaliteitvanleven.nl:

  • Je maakt deel uit van het Mijnkwaliteitvanleven.nl-team van Zorgbelang
  • Je bent inzetbaar op meerdere locaties als trainer namens Zorgbelang
  • Je helpt eens in het kwartaal om Mijnkwaliteitvanleven.nl verder te ontwikkelen of te testen

We zoeken trainers die per kwartaal ongeveer 40 uur beschikbaar zijn. Je kunt van tevoren aangeven welke dagen en dagdelen jou het beste uitkomen. De trainingen aan vrijwilligers worden regionaal georganiseerd en nemen per training 2 uur in beslag. Afhankelijk van de locatie komt daar reistijd bij.

 

Wat bieden wij jou als trainer?

  • Reiskostenvergoeding
  • Een trainingsprogramma voor trainers
  • Interessante ervaring als trainer
  • Betrokkenheid bij de ontwikkeling van Mijnkwaliteitvanleven.nl
  • Mogelijkheden om met collega-trainers ervaringen uit te wisselen

Spreekt dit je aan en heb jij ervaring met presenteren, trainingen geven of met groepen werken en heb je affiniteit met ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en internet? Geef je dan op als trainer voor mijnkwaliteitvanleven.nl.

 

Wil je meer informatie of solliciteren?

Dat kan bij Inge Wiese, projectcoördinator Zorgbelang Nederland, 06-22688172 en iwiese@zorgbelang-nederland.nl.

 

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken