Sla navigatie over

Profiel begeleider Mijnkwaliteitvanleven.nl

Wil jij meehelpen zichtbaar te maken waar goede zorg ECHT om draait?

Heb jij zin om als begeleider betrokken te zijn bij een groot landelijk programma?

 

Ben jij

Enthousiast? Communicatief sterk? Digitaal handig?

Goed in uitleggen? Geduldig?

 

Word begeleider bij Mijnkwaliteitvanleven.nl
Op dit moment verandert er veel in de zorg. Wet- en regelgeving verandert. De gemeente krijgt er veel zorgtaken bij. Er wordt een groter beroep gedaan op mensen om langer zelfstandig te blijven wonen en elkaar daarbij te helpen. Maar hoe gaat het met de mensen om wie het draait? Mensen met een beperking, chronische ziekte, ouderen en hun mantelzorgers.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en het Nationaal Ouderenfonds (NOF) werken samen met CSO, Mezzo, Per Saldo en Zorgbelang aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Op de gelijknamige website (vanaf november online) kunnen mensen vragenlijsten invullen en daarmee voor zichzelf in kaart brengen wat voor hen belangrijk is om een zo goed mogelijk leven te leiden.

Mensen komen daarmee sterker te staan om zaken te bespreken die de kwaliteit van hun leven kunnen verhogen en stelt ze in staat de juiste keuzes te maken. Op de site kunnen deelnemers hun eigen situatie en ervaringen vergelijken met die van anderen. Per gemeente wordt zichtbaar hoe burgers hun kwaliteit van leven ervaren. Met het verzamelen van al deze ervaringen maakt Mijnkwaliteitvanleven.nl duidelijk waar goede zorg echt om draait. Deelnemers oefenen invloed uit op hun eigen leven, op elkaars leven én op het beleid.

Het programma werkt samen met een grote groep vrijwilligers. Op den duur wordt dit een groot landelijk netwerk. Vrijwilligers die mensen informeren over het bestaan en belang van de website, mensen ondersteunen of begeleiden bij het beantwoorden van de vragen.

Er is een groep potentiële deelnemers voor wie het niet mogelijk is om zelfstandig een digitale vragenlijst in te vullen. Voor deze groep zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als begeleider om het voor deze groep toch mogelijk te maken deel te nemen aan het project.

 

Wat doe je als begeleider?

Als begeleider maak je deel uit van het Mijnkwaliteitvanleven.nl-team van Zorgbelang. Je helpt deelnemers, die dit nodig hebben, één op één bij het gebruiken van de website. Dit doe je vaak bij mensen thuis.

Je beantwoordt alle vragen van deelnemers rondom het project, de website en de methodiek. Je laat deelnemers de website zien en helpt hen op weg. Zo help je bijvoorbeeld bij het aanmaken van een inlogaccount en wachtwoord.

Het kan voorkomen dat deelnemers zelf niet digitaal vaardig zijn. In deze situaties help je de deelnemer intensief bij het invullen van de vragenlijst. Het kan zelfs zijn dat jij de vragenlijst voor de deelnemer invult. Het gaat dus om een intensieve begeleiding waarbij discretie en zorgvuldigheid belangrijk is.

We zoeken begeleiders die zich een dagdeel (4 uur) in de week vrijwillig willen inzetten. De tijdsbesteding is afhankelijk van het aantal deelnemers dat intensieve begeleiding nodig heeft. We gaan ervan uit dat je per week 2 deelnemers kan begeleiden. Per deelnemer besteed je ongeveer 1,5 uur aan het begeleiden.

We bieden regionaal trainingen aan. In de training leer je hoe je met de website kan werken en samen met een deelnemer een vragenlijst kan invullen. Daarnaast zal er aandacht worden geschonken aan de omgang en begeleiding van de deelnemer. De training duurt ongeveer 2 uur.

 

Wat bieden wij jou als begeleider?

  • Meedraaien in een uitdagend project
  • Een duidelijke opdracht en toereikende faciliteiten
  • Reiskostenvergoeding
  • Training
  • Toolkit (benodigde instructie, folders)

Herken jij jezelf in dit profiel en heb je affiniteit met ouderen en mensen met een chronische aandoening en/of beperking? Geef je dan op als begeleider voor mijnkwaliteitvanleven.nl.

 

Wil je meer informatie of solliciteren?

Dat kan bij Zorgbelang Nederland, Inge Wiese, 06-22688172, iwiese@zorgbelang-nederland.nl.

 

 

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken