Sla navigatie over

Rechten/plichten

Als cliënt in de zorg heeft u veel rechten én plichten. Diverse websites bieden hierover meer informatie.

 

Adviespunt Zorgbelang 
Het Adviespunt Zorgbelang biedt u informatie over de gezondheidszorg. Bovendien bieden de medewerkers u ondersteuning bij klachten, bijvoorbeeld door het geven van advies of te helpen bij het opstellen van een brief.

 

Adressen info en advies GGZ
Er zijn diverse regionale cliëntgestuurde organisaties die u informatie en advies kunnen geven over geestelijke gezondheidszorg.

 

www.loc.nl
Website van de Landelijke Organisatie Cliëntenraden. Deze organisatie ondersteunt cliëntenraden van thuiszorgorganisaties, verzorgings- en verpleeghuizen en huurderorganisaties van woonzorgcentra en aanleunwoningen.

 

Cura Vera Stichting Schriftelijke Wilsverklaring

Patiënten en cliënten zonder schriftelijke wilsverklaring worden in de zorgsector behandeld vanuit standaardprotocollen. Met een schriftelijke wilsverklaring kunt u uw specifieke wensen vastleggen, waarmee op maat afgeweken kan worden van het standaardprotocol.

Stuur een e-card!

Stuur een e-card

Uw relaties attenderen op Zorgbelang? Met uw hulp kunnen we belangen in de zorg beter behartigen.
Stuur een e-card!
Pagina afdrukken